קינוחים מהמטבח הערבי

תוכן עניינים
קבלו הצעת מחיר משתלמת מותאמת אישית

המטבח הערבי ידוע כמטבח שופע, עשיר ומלא בטעמים נהדרים, כאשר הדובדבן שבקצפת הוא עולם הקינוחים הערבי. בעולם זה תמצאו מגוון עצום של קינוחים מתוקים ומפנקים, אשר התהוו לכדי מה שהם היום לאורך מאות שנים שבהם הושפעו מתרבויות שונות לאורך ההיסטוריה. הקינוחים הערביים מאופיינים בטעמים עשירים במיוחד בשל מגוון התבלינים שמופיעים בהם, כמו כן, הם בעלי מרקם מיוחד ואפילו טכניקות הכנה שלהם הן ייחודיות. טעמם המשובח נובע משימוש בחומרי גלם איכותיים וארומטיים במיוחד.

עובדות מעניינות על קינוחים ערביים

רגע לפני שאנחנו צוללים אל מגוון הקינוחים השונים שיצאו תחת המטבח הערבי, רצינו לספר לכם כמה עובדות מעניינות הקשורות דווקא במטבח זה בניגוד לשאר המטבחים, הרי הן לפניכם:

·         בצק פילו: בצק הפילו הוא בצק דק ופריך המאפשר לקפל אותו בכל מיני צורות וליהנות ממרקם קראנצ'י במיוחד. נעשה בו שימוש בעיקר בקינוחים כמו קאטאיף, כנאפה ובקלאווה.

·         סירופ: לא מעט קינוחים ערביים משודרגים באמצעות סירופ אשר מעניק להם את טעמם הייחודי, כך לדוגמה נעשה שימוש רב בסירופ סוכר שמטרתו להמתיק עד מאוד את הקינוחים השונים, בנוסף, ישנו שימוש במי ורדים או מי זוהר, שמטרתם להיספג בתוך הקינוחים ולהעניק להם הן טעם והן ארומה ייחודית המאפיינת את הקינוחים הללו.

·         תבלון הקינוחים: הקינוחים הערביים משופעים בשלל תבלינים ארומטיים המעניקים להם את טעמם הייחודי. נהוג להשתמש בתבלינים כגון: ציפורן, זעפרן, ג'ינג'ר, קינמון, הל ומי ורדים אשר נחשבים לפופולריים במיוחד בקינוחים הללו.

·         מגוון פיצוחים: בקינוחים ערביים רבים נהוג להוסיף סוגים שונים של פיצוחים כדי להעשיר את טעמם של הקינוחים ולהעניק להם מרקם ייחודי. כך לדוגמה יש שימוש בפיסטוקים גם בצורתם השלמה וגם קצוצים כעיטור, אותו הדבר גם לגבי אגוזים מסוגים שונים, שקדים ואף צנוברים מידי פעם.

·         סולת: הסולת נחשבת כרכיב פופולרי ביותר בהכנת הקינוחים הערביים השונים, נהוג להשתמש בה להכנת דייסות, עוגות שונות ואף פודינג.

·         פירות יבשים: קינוחים רבים זוכים לשימוש בפירות יבשים דוגמת תאנים, תמרים, משמשים, צימוקים, וזעפרן כמובן. נהוג להשתמש בהם לקישוט הקינוחים וגם כמילוי.

סוגי קינוחים ערביים מיוחדים

על כל העובדות שציינו מעלה, בחלק זה נתמקד יותר בקינוחים הערביים עצמם, הינה הם לפניכם:

·         חלווה: אחד הקינוחים או הממתקים הנפוצים ביותר במזרח התיכון. החלווה מופקת מטחינה עם סוכר בשילוב טעמים נוספים כמו וניל, שוקולד ועוד. כמו כן, ניתן למצוא אותה גם מעוטרת בשלל  פיסטוקים.

·         רחת לוקום: את הרחת לוקום הישראלים מכירים בעיקר מטורקיה, אך זהו ממתק טעים ופופולרי גם כן במזרח התיכון, הוא עשוי מעמילן, מסטיקא, ג'לטין וסוכר משולבים בתוך תערובת פרחים שונים או סוגים של   פירות המעניקים להם את טעמם. נהוג לאכול אותם מצופים באבקת סוכר או עמילן תירס.

מקרוד: זוהי עוגייה קטנה וטעימה שנהוג להכין אותה מסולת, קמח, מי ורדים, שמן וסוכר והמילוי שלה עשוי תמרים. נהוג לגלגל אותה לרולדה ולחתוך אותה לפרוסות או לעצב אותה בדומה למעמול כדי שלא יישפך ממנה המילוי.

מעמול: אחת העוגיות האהובות ביותר על החך הישראלי העוגיות הפריכות הללו ממולאות עם אגוזים ותמרים והמרקם והעיטור שעליהן מיוחד ממש כמו העוגייה עצמה.

בקלאווה: עוד קינוח נהדר שחדר לבתים בישראל, את הבקלווה מכינים מבצק פילו דק במילוי של אגוזים, מעורבבים עם תבלינים, אופים אותו ומעל הכול מוזגים בנדיבות רבה סירופ סוכר.

קאטאיף: זהו קינוח שעשוי מבצק דק במילוי של גבינה או לחילופין עם אגוזים. ניתן לטגן או לאפות אותו וגם עליו נהוג לשפוך סירופ סוכר בנדיבות.

כנאפה: אי אפשר לדבר על קינוחים מהמטבח הערבי מבלי להזכיר את הכנאפה האהובה על ידי רבים. את הקינוח הזה נהוג להכין משערות קדאיף טבולות בחמאה מומסת, לשטח אותן על גבי התבנית ולהוסיף גבינה מוצרלה ועיזים, בתום הבישול על הגז או האפייה בתנור, נהוג לשפוך עליה סירופ סוכר ולבזוק מעל פיסטוקים קצוצים.

 

Picture of שרון פריזל
שרון פריזל

אנו מספקים שירותי קייטרינג מקצועיים ומותאמים אישית, עם דגש על איכות, טריות ויצירתיות. הצוות שלנו, הכולל שפים מוכשרים ומומחי אירועים, עובד במסירות כדי להבטיח שכל אירוע יהיה ייחודי ומרשים.

קבלו הצעת מחיר משתלמת מותאמת אישית
שפים? רוצים לפרסם את עצמכם באינדקס שלנו?